Sain mummilta ison pinon ruotsalaisia viikkolehtiä. Tämä ohje on från Hemmets Veckotidning.
Ohjeessa oli alunperin 2 purkkia kermaa täytteeseen, mutta yksi purkki olisi riittänyt hyvin.
Rullaaminen oli vähän vaikeaa, pohjalevy repesi.
Mutta vaikka ulkonäkö ei ehkä ole kaikkein kaunein, oli tosi hyvän makuista!

1849332.jpg

Pohja
5 munanvalkuaista
3 dl sokeria
3 dl jauhettua hasselpähkinää (140 g)
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kaakaojauhetta

Täyte
4 dl kuohukermaa (2 dl riittää)
1 tlk mandariineja (300g)

Koristelu
50 g sulatettua tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheessa. Sekoita keskenään pähkinät, jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos varovasti sekoittaen valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto pohjan päälle ja ripottele pinnalle mandariinit. Kääri torttu löysälle rullalle. Koristele sulatetulla suklaalla.