Syksyn ensimmäinen pellillinen omenapiirakkaa.

1816188.jpg

Pohja
200 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
2 prk maitorahkaa
2 dl kermaa
4 munaa
3 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria

Päälle
3 omenaa
1 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 tl kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.

Sekoita rahka, munat, kerma ja sokerit kulhossa. Kaada rahkaseos pohjan päälle.

Kuori ja viipaloi omenat. Lado ne rahkan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja ruokokidesokeria.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia.