Pohja
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Täyte
2-3 omenaa
1 prk omena-kanelirahkaa
1 dl kermaa
1 muna
3/4 dl sokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
tilkka sitruunan mehua
kanelia
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa taikinaa hyvin. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori omenat ja viipaloi ne. Levitä omenalohkot taikinan pinnalle vuokaan. Ripottele päälle kanelia.
Sekoita rahkaan kerma, muna ja mausteet. Levitä rahkaseos omenoiden päälle.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja reunat ruskistuvat hieman.
Kommentit