Tätä ruusunmarjahyytelöä olen vuosia sitten tehnyt jälkiruoaksi. Nyt tein samalla ohjeella kakun.
Hyvää on, kun tykkää ruusunmarja-Piltistä!

1830021.jpg

Pohja
1 pkt kaurakeksejä
75 g voita

Ruusunmarjahyytelö
3 dl Creme Fraichea
2 dl kuohukermaa
4 dl ruusunmarjasosetta
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1,5 rkl sitruunamehua
7 liivatelehteä
2 rkl vettä

Pinnalle
3 prk ruusunmarjasosetta
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Jauha keksit hienoksi jauheeksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele reuna- tai rengasvuoan pohjalle.

Vatkaa kerma ja creme fraiche yhdessä vaahdoksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään noin 5 minuutiksi. Sekoita ruusunmarjasoseeseen sokerit, sitruunamehu sekä lopuksi kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Sekoita seos varoen kermavaahdon joukkoon niin, että vaahto jää hieman raidalliseksi. Kaada vuokaan keksipohjan päälle hyytymään jääkaappiin yön yli.

Koristele seuraavana päivänä levittämällä hyytyneen kakun pinnalle ruusunmarjasosetta, johon on sekoitettu kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Tässä kakussa koristeena lisäksi valkusuklaaruusuja ja-lehtiä.