Tämän kakun tein työpaikkamme koulutustilaisuuteen. Hyvin näytti maistuvan, myös minulle. Kakku on siis gluteeniton ja vähälaktoosinen.

1863076.jpg

Pohjat
8 munaa
4 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista yksitellen 225 asteisessa uunissa 8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa pohjalevyt reunavuoan kokoisiksi. Minä käytin säädettävää suorakaiteen muotoista reunavuokaa.

Pohjan päälle
1 tlk mangoa

Kostutus
mangotölkin lientä

Mangomousse
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
3 prk mango-Pilttiä
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
8 liivatetta
1/2 dl vaaleaa mehua tai vettä

Asettele toinen pohjalevy reunavuokaan. Kostuta mangotölkin liemellä. Pilko pohjan päälle säilykemangot. Vatkaa moussea varten Vispi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon rahka, mangosose ja sokerit. Liuota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet kiehuvaan mehuun tai veteen ja lisää mangovaahtoon. Kaada pohjalevyn päälle ja laita pinnalle vielä toinen pohjalevy, joka on kostutettu mangoliemellä. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus
1 prk Flora Vispiä
250 g tummaa suklaata

Kuumenna Vispi kiehuvaksi, älä keitä. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. SEkoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle ja laita jääkaappiin.

Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
3 rkl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Lisää kaakao Vispin joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri ja maitorahka. Pursota kakun reunat kaakaovaahdolla. Koristele marsipaanikukilla.

1863611.jpg