Kävin kirjastosta lainaamassa leivontakirjoja. Tämä ohje on Kaarina Roinisen Helpot kotileivonnaiset -kirjasta. Maistui tosi hyvältä lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Tomusokeri tosin kannattaisi ripotella pinnalle vasta jäähtyneenä, jos vain malttaa odottaa ;)

1881666.jpg

Taikina
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte
4 kotimaista omenaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia

Pinnalle
tomusokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä puolet taikinasta pyöreään voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Raasta omenat kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraasteen joukkoon muut täytteen ainekset. Levitä seos vuokaan taikinan päälle. Levitä loppu taikina nokareina pinnalle ja tasoita pinta lopuksi veitsellä. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa foliolla tai leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Koristele jäähtyneenä ripottelemalla pinnalle tomusokeria. Nauti vaniljakastikkeen kanssa.