Kinuskikissa oli tehnyt blogissaan näitä herkullisia Nougat-paloja. Hyvä ohje, helppo ja nopea valmistaa. Kinuskikissan sivuilta löytyy myös vaihekuvat leivonnaisen tekoon. Alla oleva ohje on suoraan kopioitu Kinuskikissan sivuilta, muutamin minun tekemin lisäyksin.Jos haluat koko pellillisen piirakkaa, tee kaksinkertainen annos!

1953921.jpg

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä! Jos lisäät pähkinäsuklaalevitteen heti kuuman pohjan pinnalle, pohja repeilee. (Älä tee niin kuin minä tein!)

Levitä pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.