Tässä taas jalkapallokenttä synttärikakuksi.

2030508.jpg

Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Täyte
2 prk Mustikka-Pilttiä
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vanillaa
2 tlk maitorahkaa
600 g pakastemustikoita
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria

Pinnalle voikreemi
125 g voita
1/2 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Kakun päälle
400 g vihreää marsipaania
100 g sinistä marsipaania

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Soseuta sulaneet mustikat sauvasekoittimella. Vaahdota Flora Vanilla ja lisää joukkoon rahka ja sokerit sekä mustikkasose. Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmeät liivatelehdet. Kaada liivateseos mustikkavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee ensin 1 prk Mustikka-Pilttiä ja sitten puolet mustikkamoussesta. Paina kolmas kakkulevy päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista voikreemi. Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää sokerit pienissä erissä ja vatkaa koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi kakun päälle kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.

Sekoita marsipaanit muovaillen käsissä tai leivinalustalla. Kauli marsipaani suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Tee kentän rajat pursottamalla ne valkoiseksi värjätyllä voikreemillä tai tomusokerikuorrutteella. Viimeistele kakku jalkapallomaaleilla ja -pelaajilla.

2030511.jpg