Taatelikakkutaikina on ollut herkkuani jo lapsesta saakka ja tämän ohjeen myötä pääsin taas herkuttelemaan. Ohje on peräisin Kermaruusun blogista, mutta sovelsin sitä hieman ja lisäsin paistolämpötilan ja -ajan, jotka puuttuivat Kermaruusulta.

2063074.jpg

Pohja
1 pkt (250g) kuivattuja taateleita
3 dl vettä
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa

Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä taateleita vedessä, kunnes ne pehmiävät. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella; taatelit jäähtyvät samalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä kinuksi. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua 20 minuuttia. Kaada pohjalevyn päälle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi ja koristele vaikkapa marsipaanista tai sokerikuorrutteesta muotoilluilla lumihiutaleilla.

2063077.jpg