Tätä kakkua syötiin meillä jouluiltana vaalean glögin ja jouluviinereiden kanssa. Ohje on Pirkasta.

2174214.jpg

Pohja
300 g Omena-kanelimuromysliä
1 dl omenamehua
1 dl omenahilloa

Täyte
6 liivatetta
1 prk Flora Vanillaa
4 dl turkkilaista jogurttia
1 dl omenahilloa
1/2 dl sokeria
1/2 dl omenamehua

Kiille
3 dl omenamehua
1/2 dl omenahilloa
1 tl kanelia
3 liivatetta

Kaada muromysli kulhoon. Kaada päälle omenamehu. Sekoita ja painele reunavuoan pohjalle. Levitä pohjan pintaan omenahillo.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla. Lisää joukkoon jogurtti, omenahillo ja sokeri. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi ja lisää kuumaan mehuun pehmenneet liivatelehdet. Jäähdytä hetki ja kaada vaahdon joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Kuumenna omenamehu ja ja omenahillo kattilassa, lisää joukkoon pehmenneet liivatteet ja kaneli. Sekoita ja lusikoi varovasti hyytyneen täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia.