Sain kunnian tehdä entisen oppilaani kihlajaisiin kakun. Kihlaparin lempiväri on sininen ja täytteseen toivottiin mansikkaa. Toivottavasti kakku maistui ja oli mieleinen. Onnea vielä kihlaparille!







Pohja

8 munaa
3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl Spriteä

Täyte
7 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita

Kakun väliin lisäksi
Mansikka-vaniljahilloa
100 g mansikoita

Kakun päälle
125 g margariinia
1 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

300 g valkoista marsipaania

Pursotukset


3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta osat Spritellä.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma,tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle mansikkahilloa ja sen päälle mansikkamousse.
Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kakun päälle voikreemi vaahdottamalla pehmeä margariini, tomusokeri ja vanilliinisokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää vesi ja sekoita vielä hetki. Levitä kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Kauli marsipaani levyksi. Paina marsipaaniin kuvioita pitsimäisellä muoviliinalla. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunoille kermavaahtoa. Koristele marsipaanikukilla.