Siskoni vei tämän kakun työpaikalleen.Tällä ohjeella tulee iso kakku, itse tein säädettävään reunavuokaan halkaisijaltaan 28 cm.

Pohja

300 g kaurakeksejä

150 g voita


Täyte

12 liivatelehteä

600 g mustikoita

2 prk Mascarpone-juustoa

2 prk ranskankermaa

2 prk Flora Vispiä

2 dl sokeria

2 rkl vanilliinisokeria


Päälle

400 g vadelmia ja pensasmustikoita

4 dl sekamehua

3 dl hyytelösokeria


Murskaa keksit kulhossa ja kaada joukkoon sulatettu margariini. Painele reunavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Soseuta sulaneet mustikat. Lisää mustikkasoseen joukkoon ranskankerma, Mascarponejuusto ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana mustikkaseoksen joukkoon. Vaahdota Vispit toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto mustikkaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti.

Levitä jäiset vadelmat ja mustikat hyytyneen kakun päälle. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita mehun joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa ja levitä lusikalla vadelmien päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.