Tämä kakku meni Eeron 2-v synttäreille. Välissä toivomuksesta mansikka- ja vadelmamoussea. Pursotukset tein samalla kaavalla kuin aiemmassa Nalle Puh-kakussa.

Pohja

6 munaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vanillaa

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

150 g vadelmia

 

Mansikkamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vanillaa

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

150 g mansikoita

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

1 prk rahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Valmista vadelmamousse. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat.  Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mansikkamoussen valmistamisen ajaksi.

Valmista mansikkamousse. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat.  Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Paina päällimmäinen kakkulevy mansikkamoussen pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää sokerit ja rahka. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla. Tämän kakun pursotuksiin käytin Städterin 14mm tähtityllaa, kuten lähes aina ennenkin.

Tässä vielä yksi kuva, joka on käsitelty sarjakuvamaiseksi www.befunky.com -sivustolla.