4-vuotias Aaro juhlii tänään synttäreitä tämän kakun äärellä. Täytteenä on mustikka- ja mansikkamousset. Reunapursotuksiin yritin saada hämähäkinverkkoa...


Pohja

6 munaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Mustikkamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vanillaa

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

150 g mustikoita

 

Mansikkamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vanillaa

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

150 g mansikoita


Kakun väliin lisäksi

2 prk Mustikka-pilttiä


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

1 prk rahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Valmista mustikkamousse. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat.  Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Levitä alimmalle kakkulevylle purkki mustikkapilttiä. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mansikkamoussen valmistamisen ajaksi.

Valmista mansikkamousse. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat.  Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Levitä kakkulevylle purkki mustikkapilttiä. Kaada täyte vuokaan. Paina päällimmäinen kakkulevy mansikkamoussen pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää sokerit ja rahka. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla.