Siskoni ihana Viivi-tyttö juhlii tänään 3-vuotissynttäreitään. Hän toivoi "kissakakkua" ( ja sitten nimppareille haluan TiTi-kakun!) Kakun välissä vadelma- ja valkosuklaamousset.

1239366903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vispiä

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

200 g vadelmia

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Valkosuklaamousse

2 munaa

0,5 dl sokeria

1 prk Flora Vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

pari tippaa Wiltonin pinkkiä pastaväriä

1 prk rahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.


Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, Mascarponejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada vadelmatäyte vuokaan alimman kakkupohjan päälle. laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi.

Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan keskimmäisen kakkupohjan päälle ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää rahka ja sokerit. Levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat ja koristele kakku. Pursotukset tein Städterin 14mm tähtityllalla ja lehtityllalla.

1239367156_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239396239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuva kahvipöydän makeasta päästä.