Tämä ohje on ollut pitkään kokeiltavien ohjeiden listalla. Tänään tuli vieraita, jotka saivat toimia koemaistajina. Ohje on Glorian Ruoja ja Viini -lehden ohjeesta muokattu.

1239995092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja


200 g tummaa suklaata

200 g suolatonta voita

3 kananmunaa

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja


Täyte


400g mascarponejuustoa

1,5 dl tomusokeria

2 munaa

2 rkl vanilliinisokeria


Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä mascarponetäyte taikinan päälle. Lisää loppu suklaaseos täytteen päälle. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita. Paista uunin keskitasossa 175°C:ssa 50-60 min.