Kävin perjantaina Hyrylässä Confettin yksivuotissynttäreillä. Aika paljon tuli hankintoja tehtyä, olihan siellä erittäin hyviä tarjouksia ja kaikista tuotteista alennusta vähintään 20 prosenttia... Mukaan lähti myös sydänvuoka, jossa paistuu kerralla 6 jättimuffinia. Lauantain Tallinnanreissulta toin Kalevin Mustikka-valkosuklaata, jota käytin näihin muffineihin. Ohjeesta tulee 12 normaalia tai 6 jättimuffinia.

1240761519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 munaa

2,5 dl maitoa

1/2 dl juoksevaa margariinia

200 g Mustikka-valkosuklaata


Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti. Lisää munien joukkoon maito ja rasvasula. Sekoita näiden joukkoon kuivat aineet ja rouhittu suklaa. Kaada taikina muffinivuokiin tai voideltuun muffinipeltiin. Paista 200 asteessa normaalin kokoisia muffineita 15 minuuttia ja jättimuffineita 30 minuuttia.

1240761452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e