Tässä on herkullinen munkkiohje, joka on Koti ja keittiö -lehdestä 5/2007. Ohjeesta tulee noin 20 kpl.
Munkkitaikina
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Täyte
2 dl omenasosetta
Pinnalle
2 dl sokeria
4 tl kanelia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja mausteet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota.
Jaa taikina 20 osaan ja leivo pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat öljytyllä leivinpaperilla. Tee pursotinpussiin pieni reikä ja pujota pitkä, ohutteräinen tylla siihen. Lusikoi pussiin omenasose ja sulke pussi pussinsulkijalla.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Paista munkit molemmin puolin kullanruskeiksi ja kyspiksi. Pursota valutettujen, mutta vielä lämpimien munkkien sisään omenasosetta ja pyörittele munkit saman tien kanelisokeriseoksessa. Nauti!
Kommentit