Taannoisella shoppailukierroksella Confettiin ja Kokkipuotiin pyörähdimme myös Fazerin kahvilan kautta. Siellä näimme tällaisia jättimäisiä Mariannemarenkeja, joista työkaverini sitten kehitteli tämän ohjeen. Ovat kyllä erittäin herkullisia. Ja kun eilisestä Carbonara-kastikkeesta jäi kolme valkuaista käyttämättä, päätin tehdä näitä itse ensimmäistä kertaa. Kiitos ohjeesta Merjalle!

1241850769_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3 valkuaista

3 dl sokeria

1 tl omenaviinietikkaa

1 dl Mariannecrushia

Kaada valkuaiset ja 1 dl sokeria kulhoon ja vatkaa niitä pari minuuttia. Lisää loput sokerit ja vatkaa vielä noin 8 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon Mariannecrush. Ota lusikalla isoja kekoja pellille leivinpaperin päälle. Paista kiertoilmauunissa 75 asteessa 2,5 tuntia. Tästä ohjeesta tulee 9 isoa marenkia.