Tämän kakun koristelun olen kopioinut lähes suoraan Kermaruusun hyydykekakusta. Tuo kakku, kuten muutkin Kermaruusun kakut ovat aina niin taidokkaita ja tyylikkäitä. Kakun välissä on mangososetta ja mansikkamoussea. Kukat ovat sokerimassaa ja kakun vaaleanpunainen päällinen marsipaania. Reunaan kokeilin minulle uutta pursotustapaa . Kukat olen tehnyt auringonkukkamuotilla ja niiden keskusta on tehty silikonimuotin keskusosalla.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin
2 prk mango-Pilttiä
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
400 g mansikoita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet mansikat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täytettä vuokaan Piltillä sivellyn kakkupalan päälle. Täytä toinen väli samoin. Laita lopuksi kolmas kakkulevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kermapursotuksilla, mansikoilla ja kukilla.
Kommentit