Ohje löytyi Apu-lehdestä lokakuussa 2007. Ohje on alunperin kirjasta Suklaaherkut: Joanna Farrow. Olen tehnyt kakkua useasti ja aina on joku syöjistä pyytänyt reseptiä mukaansa.Tämä on herkkua! Kuva ei tee oikeutta kakulle...
Pohja
250 g tummaa suklaata
175 g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
100 g jauhettua mantelia
Kakun väliin
1 prk Flora Vispiä
Päälle
150 g tummaa suklaata
1 pkt (250 g) mascarpone-juustoa
Vuoraa pyöreän kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele rasvalla paperin pinta sekä reunat. Sulata 250 g suklaata kulhossa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan munat yksitellen koko ajan seosta vaahdottaen. Nostele joukkoon suklaasula tasaiseksi seokseksi. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakun tulisi olla tikulla kokeiltaessa keskeltä vielä hiukan tahmeaa. Anna jäähtyä vuoassa. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
Vaahdota kerma ja kokoa kakku laittamalla vaahtoa täytteeksi kerrosten väliin.
Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja lisää se notkistettuun juustoon sähkövatkaajalla sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla.
Kommentit