Kohta parin viikon ajan olemme olleet päivittäin lasten kanssa rannalla enkä ole paljon malttanut leipoa. Nyt kuitenkin teki mieli tehdä mansikkainen kakku jälkiruoaksi. Tämän nautittuamme lähdemme 7 lapsen ja 2 aikuisen voimin kohti uimarantaa...

1246438231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

340 g Mansikka-Dominokeksejä

100 g voita


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vsipiä

1 prk Mascarponejuustoa

1,5 dl sokeria

4 dl soseutettua mansikkaa


Pinnalle

3 prk Mango-Pilttiä

2 liivatelehteä


Koristeluun

tuoreita mansikoita


Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos reunavuoan sisään lautasen päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon sokeri, Mascarponejuusto ja mansikkasose. Liuota pehmenneet liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää mansikkaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Laita 2 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1 purkki Mango-Pilttiä kiehuvan kuumaksi kattilassa ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Lisää sekaan loput mangososeet ja levitä hyytyneen kakun päälle. Anna olla jääkaapissa vielä jonkun aikaa, että mangosose hyytyy. Koristele ja nauti.