Tällaisella kakulla sain herkutella taannoisella Pohjanmaan reissullanni. Tuoreista mansikoista tehty sose maistuu paljon herkullisemmalta kuin pakastemansikoista tehty. Lisäksi keksipohjan päälle on viipaloitu tuoreita mansikoita. Alkuperäisessä kakussa oli mansikkamoussen joukossa suklaarouhetta. Tähän kakkuun rouhin Fazerin sinistä viipaloitujen mansikoiden päälle. Ja kuten Pohjanmaalla 3-vuotiaan periaate oli, että "yhdessä tehdään", tämänkin kakun pikkuapulaisena hääräsi 3-vuotias.
Pohja
300 g Digestivekeksejä
75 g margariinia
Pohjan päälle
1/4 l tuoreita mansikoita
100 g Fazerin sinistä rouhittuna
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarponejuustoa
1 prk ranskankermaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/2 l tuoreita mansikoita
Koristelu
1/4 l tuoreita mansikoita
100 g Fazerin sinistä
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos reunavuoan sisään lautasen päälle. Viipaloi pohjan päälle mansikoita. Rouhi suklaa ja kaada mansikkaviipaleiden päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mansikat. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla ja suklaalla.
Kommentit