Tiistai-illan omenapiirakkaa, koska olin syönyt edellisen...
Pohja
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
5-6 omenaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 2/3 ja painele se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita loput taikinasta jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja viipaloi omenat. Laita pohjan päälle kerroksittain omenalohkoja ja kaneli-sokeriseosta. Ota taikina jääkaapista ja kauli pyöreäksi levyksi. Nosta kansi omenoiden päälle. Nipistä reunat hyvin kiinni. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Kommentit