Ohje on Kaarina Roininen Hei me leivotaan -ohjelmasta.

1256753995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täyte

300 g jauhelihaa

1 sipuli hienonnettuna

2 dl porkkanaraastetta

200 g tuorejuustoa

½ dl tomaattiketsuppia

1 tl rouhittua mustapippuria

2 tl pitsamaustetta

1 tl suolaa

basilikaa


Taikina

2 munaa

1 dl sulatettua  margariinia

1 dl maitoa

1 rkl siirappia

1 dl kauraleseitä

3 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa


Pinnalle

kirsikkatomaatin puolikkaita

2 dl juustoraastetta


Ruskista jauheeliha. Lisää sekaan sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kääntele seosta hetki pienellä lämmöllä. Lisää tuorejuusto (maustamaton tai maustettu) ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet. Jäähdytä.

Valmista taikina. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Annostele taikinaa Amerikan muffinivuokiin 2 rkl yhteen vuokaan. Annostele pohjataikinan päälle 2 rkl täytettä. Paina päälle kirsikkatomaatin puolikas tai kaksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 16-20 minuuttia.