Ohje on Kaarina Roininen Hei me leivotaan -ohjelmasta.
Täyte
300 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 dl porkkanaraastetta
200 g tuorejuustoa
½ dl tomaattiketsuppia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl pitsamaustetta
1 tl suolaa
basilikaa
Taikina
2 munaa
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 dl kauraleseitä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Pinnalle
kirsikkatomaatin puolikkaita
2 dl juustoraastetta
Ruskista jauheeliha. Lisää sekaan sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kääntele seosta hetki pienellä lämmöllä. Lisää tuorejuusto (maustamaton tai maustettu) ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet. Jäähdytä.
Valmista taikina. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Annostele taikinaa Amerikan muffinivuokiin 2 rkl yhteen vuokaan. Annostele pohjataikinan päälle 2 rkl täytettä. Paina päälle kirsikkatomaatin puolikas tai kaksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 16-20 minuuttia.
Kommentit