Tämän kakun ohjeen löysin Emerald Cityn blogista. Makea kinuski mausteisen kakun päällä on herkullista.

1256753887_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1256753907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkutaikina

225 g voita

2 ½ dl sokeria

3 keltuaissta

3 valkuaista

4 ¾ dl vehnäjauhoja

1 ½ tl kanelia

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

2 ½ dl piimää

1 iso päärynä, leikattuna 1 cm kuutioiksi (2½dl)

90 g rouhittuja pekaanipähkinöitä

 

Pekaani-kinuskikuorrutus

2 dl (130 g) fariinisokeria

110 g  voita

½ dl kermaa

90 g pekaanipähkinöitä, rouhittuna


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kääntele vaahdon joukkoon vuorotellen piimää ja kuivia aineita. Sekoita pähkinät ja päärynäkuutiot taikinaan. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 65 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Valmista kinuski. Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos muistuttaa koostumukseltaan kinuskia. Keittäminen kestää noin 7 minuuttia. Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada kuorrutus kakun päälle.