Noora juhli 6-vuotissynttäreitään Prinsessa -teemalla. Onnittelut reippaalle pikkuprinsessalle!

1254595535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1254595489_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 munaa

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

300 g vadelmia


Kakun väliin lisäksi

2 prk Mustikka-Pilttiä


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

pari tippaa pinkkiä pastaväriä

½ dl sokeria


Kakkukuva

200 g marsipaania

pastavärejä


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta kakkupalat vanilliinimaidolla.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata  pakastevadelmat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon rahka ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. Lisää vaahtoon vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos vadelmamoussen joukkoon. Laita alimmainen kakkupohjan pala lautaselle reunavuoan sisään. Levitä pohjan päälle 1 prk mustikkasosetta. Kaada puolet vadelmatäytteestä vuokaan ja paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. paina pinnalle viimeinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada kermat kulhoon ja lisää joukkoon pastaväri. Vatkaa vaahdoksi ja
lisää sokeri. Levitä vaahtoa lastan avulla kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle marsipaanille maalattu kuva. Pursota kakun reunat ja koristele kakku.

1254595512_img-d41d8cd98f00b204e9800998e