Tämäkin kakku meni 50-vuotissynttäreille.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Omenahilloke kakun väliin
6 omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
Kakun väliin lisäksi
1½ dl valmista kinuskikastiketta
Diplomaattikreemi kakun väliin
1 pss vaniljakastikeaineksia
2 dl maitoa
1 prk Flora Vispiä
Kinuskikuorrutus kakun päälle
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Kuori ja viipaloi omenat. Laita omenaviipaleet kattilaan veden ja kanelitangon kanssa. keitä hiljalleen 30 minuuttia. Ota kanelitanko pois ja anna omenasoseen jäähtyä.
Valmista diplomaattikreemi. Vatkaa maidon joukkoon vanilliinikastikejauhe. Laita jääkaappiin. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää vanilliinikreemi vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku. Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Levitä puolet omenahillosta kakkupohjalle. Kaada puolet kinuskikastikkeesta omenahillon päälle. Levitä puolet diplomaattikreemistä vuokaan. Laita keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja täytä toinen väli samoin. Paina päälle ylin kakkulevy. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Valmista kinuski kakun päälle. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Sekoita ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kaada kinuski kylmän kakun päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota kakun reunat. Lisää kakun päälle koristeet.
Kommentit