Sain kunnian tehdä Otto Seppo Ilmarin ensimmäiseen juhlaan kakun. Isosiskolla oli ollut Piece of caken tekemä kirjakakku, ja nyt toivottiin pikkuveljelle samalla teemalla toteutettua kakkua. Vauvan haluttiin olevan veneessä, lisäksi valkoisia ruusuja ja vihreitä lehtiä. Lehdet on tehty päärynän makuisesta marsipaanista, muut koristeet ovat sokerimassaa. Vauvaan otin mallia Toven tekemästä vauvakoristeesta ja tämä olikin ensimmäinen sokerimassasta muotoilemani hahmo. Onnea Otto komeasta nimestä!

1264321992_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1264322027_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1264322009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3,5 dl vahnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta


Kostutus

2½ dl maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Mustikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

300 g mustikoita


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

2 dl ranskankermaa

1 prk maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

400 g vadelmia


Voikreemi kakun päälle

125 g margariinia

½ tl vanilliinisokeria

4 dl tomusokeria

1 rkl vettä


Kakun päälle

500 g vaaleansinistä kaulittavaa sokerimassaa

sokerimassa- ja marsipaanikoristeita


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota iso suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (n. 35x25cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja paina ne siivilän läpi. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku. Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada mustikkamousse vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli vadelmamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Muotoile pinta auki olevan kirjan muotoiseksi painamalla kakkua keskeltä kämmensyrjällä. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista voikreemi. Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää sokerit pienissä erissä ja vatkaa koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi kakun päälle kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.

Kauli sokerimassalevy ja nosta kakun päälle. Vaahdota kerma ja levitä sitä lastan avulla kakun reunoille. Pursota kakun sivut korinpohjatyllalla. Pursota yläreuna ja kulmat pienellä tähtityllalla.

1264321950_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1264321968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e