45-vuotissynttäreitään juhlivan kakkuun annettiin vapaat kädet. Tein suklaapohjan väliin Baileysmoussen. Kakun reunoille kiinnitin keksirullia sulatetulla taloussuklaalla. Kakku muistuttaa hämärästi sankarin pihasaunan terassilla olevaa paljua... ;)
Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl juoksevaa margariinia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Kostutukseen
1 dl kaaakaota tai vanilliinimaitoa
Baileysmousse
4 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarpone-juustoa
1 prk Creme Fraichea
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
1 dl Minttu-Baileys likööriä
Kakun päälle suklaakuorrute
1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
Kakun koristeluun
suklaalastuja
keksirullia
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja sekoita vaahdon joukkoon Mascarpone ja ranskankerma sekä sokerit. Kuumenna Baileys kiehuvaksi. Keitä likööriä hetki, jos haluat alkoholin haihtuvan. Lisää kuumaan likööriin pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Kostuta. Laita alimmainen pohja reunavuoan pohjalle ja kaada mousse sen päälle. Laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin. Laita sitten toinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sulata suklaa mikrossa. Kuumenna kerma kiehuvan kuumaksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kakun pinnalle.
Koristele kakun pinta suklaarullilla. Kiinnitä sulatetulla suklaalla kakun reunalle rullan muotoisia keksejä ja sido kaunis nauha kakun ympärille.
Kommentit