Tein poikani syntymäpäiville tällä kertaa turkooseja Aleksanterinleivoksia.
Pohja
500 g voita tai margariinia 2 ½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 keltuaista
10 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 valkuaista 2 rkl sokeria
150 g mantelijauhoa
300 g paistonkestävää omenamarmeladia
Päälle
1 pkt (300 g) tomusokeria noin 5 rkl sitruunamehua
turkoosia elintarvikeväriä
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30x35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Anna kuorruteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.
Kommentit