Pojan ristiäisiin meni tämä voileipäkakku.
2 pkt grahampaahtoleipää
1 pkt ruispaahtoleipää
Täyte
600 g kylmäsavulohta
3 pkt ruohosipulituorejuustoa (600 g)
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 prk ranskankermaa
3 rkl sitruunamehua
½ tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria
1 tl tilliä
Kostutus
1½ dl sitruunavettä
Kakun päälle
1 prk ruohosipulituorejuustoa
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
Koristelu
150 g kylmäsavulohta
1 ruukku persiljaa
tilliä
tammenlehväsalaattia
Cheddar-aamupalajuustoa
sitruunaviipaleita
1 carambola
katkarapuja
Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin grahampaahtoileipäpaloja. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Lado päälle ruispaahtoleipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Pinnalle grahamleipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
Kommentit