1-vuotias Siiri sai synttäreilleen vadelmamoussella täytetyn Hello Kitty -kakun.
Pohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl soseutettuja vadelmia
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kaada kermat kulhoon. Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Laita maalattu kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat.
Kommentit