Tein kutsuilleni tällä kertaa erilaisella ohjeella Aleksanterinleivoksia. Erittäin hyviä olivat nämäkin ilman mantelijauhetta leivotut Aleksanterit. Ohjeella tulee pellillinen leivoksia. Leikkasin levyn 35 leivokseksi.

1272046384_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

500g pehmeää voita

2½ dl sokeria

2 keltuaista

2 tl leivinjauhetta

10 dl vehnäjauhoja


Täyte

250g omenamarmeladia

 

Kuorrutus

500g tomusokeria

½ dl sitruunamehua

vaaleanpunaista pastaväriä

 

Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.

Kaaviloi taikina tasaiseksi kahdelle uunipellile leivinpaperin päälle. Levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi. Kumoa toinen pohjataikina marmeladin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista 175°C:ssa n. 30 min. Jäähdytä.

Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita sitruunamehu pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Värjää kuorrutus vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.

1272046409_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1272046753_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkiruokapöydässä oli tarjolla myös mansikkamarenkeja, minttusuklaa cookie popseja ja hyydytettyä tiramisua.