Tein kutsuilleni tällä kertaa erilaisella ohjeella Aleksanterinleivoksia. Erittäin hyviä olivat nämäkin ilman mantelijauhetta leivotut Aleksanterit. Ohjeella tulee pellillinen leivoksia. Leikkasin levyn 35 leivokseksi.
Pohja
500g pehmeää voita
2½ dl sokeria
2 keltuaista
2 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoja
Täyte
250g omenamarmeladia
Kuorrutus
500g tomusokeria
½ dl sitruunamehua
vaaleanpunaista pastaväriä
Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.
Kaaviloi taikina tasaiseksi kahdelle uunipellile leivinpaperin päälle. Levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi. Kumoa toinen pohjataikina marmeladin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista 175°C:ssa n. 30 min. Jäähdytä.
Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita sitruunamehu pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Värjää kuorrutus vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.
Jälkiruokapöydässä oli tarjolla myös mansikkamarenkeja, minttusuklaa cookie popseja ja hyydytettyä tiramisua.
Kommentit