Urheilulliset veljekset juhlivat yhdessä synttäreitään. Kakkuun toivottiin poikien nimet, iät ja harrastusvälineet. Onnea!

1272472275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mustikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

½ prk maitorahkaa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

250 g mustikoita


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

½ prk maitorahkaa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 dl vadelmasosetta


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat.  Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vadelmamoussen valmistamisen ajaksi.

Valmista vadelmamousse samoin kuin mustikkamousse. Kaada valmis mousse toiseen kakkuväliin ja laita päälle viimeinen kostutettu kakkulevy. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää sokerit. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla. Pursotin ensin koripunostyllalla aina kaksi raitaa vierekkäin. Sitten jätin parin sentin välin ja pursotin taas kaksi raitaa korinpohjatyllalla koko kakun ympäri. Sitten vaihdoin 14mm tähtityllan ja pursotin edestakaisella liikkeellä tyhjät välit. Lopuksi pursotin 14mm tähtityllalla kakkukuvan ympärille kiehkurat.

Kakun päällä on päärynän makuinen marsipaani. Sählymaila on piirretty mustalla elintarviketussilla. Sählypallo ja kirjaimet on tehty sokerimassasta. Jalkapallokenkä ja jalkapallo ovat valmiita muovisia kakkukoristeita.

1272472300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e