Tämä kakku matkasi Hämeenlinnaan saakka juhlistamaan Saran 6-vuotissynttäreitä. Kakun välissä toiveen mukaan mustikka- ja mansikkamoussea. Onnea!

1278968314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1278968287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Mustikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk maitorahkaa

½ prk ranskankermaa

1 dl sokeria

200 g mustikoita

 

Mansikkamousse

3 liivatelehteä

 ½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

½ prk rahkaa

 1 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

 200 g mansikoita

 

Tomusokeri-voikreemi kakun pinnalle

250 g margariinia

8 dl tomusokeria

2 rkl vettä


 Kakun päälle

 600 g vaaleanpunaista marsipaania

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään.  Kaada päälle mustikkamousse. Laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin mansikkamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota rasva ja tomusokeri, lisää vesi. Levitä voikreemi kakun pinnalle ja reunoille. Kauli marsipaani levyksi. Paina marsipaanin pintaan kuvio kuviomatolla. Koristele.