Tein viikonloppuna myös 4 voileipäkakkua. Nämä kaksi kinkkuakakkua menivät rippijuhliin. Alla olevalla ohjeella tulee kaksi 20 hlön kakkua.

Lisäksi tein ristiäisiin kasvisvoileipäkakun (Kinuskikissan ohje) ja lohivoileipäkakun (ohje).

1280776255_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3 pkt Fazerin Laivuri vaakaviipaloitua leipää


Täyte 1: Kinkkutäyte

600 gpalvikinkkua

4 dl sinappi-kurkkusalaattia

3 prk ranskankermaa

500 g ruohosipulituorejuustoa


Täyte 2: 2 prk Italiansalaattia


Kostutus

3 dl maitoa


Kuorrutus

3 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)

2 prk ranskankermaa


Koristelu

1 ruukku tammenlehväsalaattia

1 ruukku herneenversoja

100 g ohuita kinkkusiivuja

100 g ohuita meetwurstisiivuja

kirsikkatomaatteja


Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita 2 pitkää viipaletta vierekkäin tarjoilualustalle.

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi leipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.