Lapset halusivat yllättää äitinsä syntymäpäiväkakulla. Synttärisankari ei pidä kovin makeasta, joten tein kakun väliin herkullista punaherukkamoussea.

1309038376_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309038410_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl laktoositonta maitojuomaa

1 rkl vanilliinisokeria


Punaherukkamousse

6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispi

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

2 dl soseutettua punaherukkaa

 

Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Soseuta punaherukat ja painele ne siivilän läpi. Lisää vaahdon joukkoon. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana punaherukkavaahdon joukkoon.

Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Kaada kakkupohjan päälle puolet punaherukkamoussesta. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Laita jääkaappiin hyytymään.


Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Pursota kakun reunat.  Koristele.