Viikko sitten aamulenkillä huomasin, että mustikat olivat jo kypsyneet metsässä. Kävin lenkin jälkeen lasten kanssa poimimassa piirakkamarjat. Tällä ohjeella saat 25 pientä tai 15 suurta herkkuleivosta. Ohjeen olen saanut ystävältäni Valkealasta :)

1310319582_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

200 g voita

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte

1 prk Creme Fraichea

3/4 dl fariinisokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 dl kuohukermaa

 

Päälle

mustikoita

 

Kiille

1 dl vettä

½ dl hyytelösokeria

 

Voitele leivosvuoat ohuesti. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leivo taikina tangoksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa tanko paloiksi. Vuoraa leivosvuoat taikinalla, käytä jauhoista peukaloa apuna. Anna leivospohjien kovettua kylmässä 20 minuuttia. Paista ne pellillä 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Irrota ne varovasti vuoista vähän jäähtyneinä.

Vatkaa ranskankerma vaahdoksi, lisää joukkoon fariinisokeri, jatka vaahdottamista hetki. Mausta seos vanilliinisokerilla ja lisää kovaksi vatkattu kerma.

Pane ruokalusikallinen täytettä leivospohjien syvennykseen. Painele pinnalle mustikat. Kiehauta kiillettä varten vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Sivele kiillettä leivosten pinnalle.