Ensimmäisenä työpäivänä loman jälkeen vein työkavereille kakkua kesällä olleen syntymäpäiväni takia. Gluteenittoman kakun täytteenä on punaherukkamoussea.
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl laktoositonta maitoa
2 rkl vanilliinisokeria
Punaherukkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 dl punaherukoita soseutettuna
Pursotuksiin
2 prk Flora Vispiä
sokeria
vanilliinisokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää siivilöigyn punaherukkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen herukkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.
Kommentit