Ebe Mansikkamäeltä on tämän herkkureseptin takana. Pieniksi paloiksi leikattuna ihania juhlatarjottavia.

1313088195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1313088129_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

200 g tummaa suklaata

200 g voita

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

4 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

2 prk kermaviiliä

 

Täyte

100 g tummaa suklaata 

100 g valkosuklaata

2 rkl voita

2 dl omenamarmeladia

 

Kuorrutus

100 g valkosuklaata

100 g tummaa suklaata

1 rkl voita

2 rkl ranskankermaa

 

Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota vuoka. Käytä noin 20 x 30 cm vuokaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa unnissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin.

Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin. 

Valmista kuorrutus. Sulata suklaat ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja leikkaa pieniksi neliöiksi. Koristele tuoreilla mansikoilla.