Yllätyksenä 10-vuotissyntymäpäivlle tilattiin vaaleanpunainen koirakakku. Synttärisankarin lempikoira on kultainen noutaja. Tämän kakun päälle tuli marsipaanista silikonimuotilla tehty koira, jonka suihkautin kullanvärisellä elintarvikespraylla. Kakun pinta, ruusu ja lehdet ovat myös marsipaania. Kakun välissä vadelmamoussea. Paljon onnea!

1316249354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316249375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316249395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

2 dl soseutettua vadelmaa

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

sokeria

pari tippaa pinkkiä pastaaväriä


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Lisää joukkoon vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana vadelmavaahdon joukkoon.

Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Kaada kakkupohjan päälle vadelmamousse. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Laita jääkaappiin hyytymään.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri ja pastaväri. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Pursota kakun reunat kermavaahdolla. Koristele.