Tänään vietettiin kansallista pullapäivää. Meidän perheessä tuore pulla ei kauaa pöydällä vanhene! Tänään tein kaneli-sokeritäytteisiä perinteisiä korvapuusteja sekä Mariannerouheella täytettyjä puusteja. Perinteiset tekivät paremmin kauppansa.

1317746149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1317746126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mariannepullat

5 dl maitoa

2 pss kuivahiivaa

1 muna

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa

14 dl vehnäjauhoja

150 g voita


Täyte

50 g voita

1 pss Mariannerouhetta


Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna kohota lämpimässä puolisen tuntia.

Kauli taikina levyksi. Levitä voita kaulitulle pullalevylle. Ripottele pinnalle Mariannerouhe. Kääri taikina rullalle ja nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa ja paina korvapuusteiksi. Kohota vielä hetki ja paista 220 asteessa 12 minuuttia.