1321887399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rahkavoitaikina

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

  • 250 g rahkaa

 

 

Täyte

3 kananmunaa

1 dl puuroriisiä

  • 2½ dl vettä
  • 2 rkl kalafondia
  • 1 tl suolaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 3 rkl voita
  • 1 dl tilliä
  • 400 g savustettua lohta

 

 

Voiteluun

1 kananmuna

 

 

Valmista rahkavoitaikina. Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, ettei taikinaan tule sitkoa. Painele taikina suorakaiteen muotoiseksi palaksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.

Keitä kananmunat koviksi. Keitä riisi suolalla ja kalafondilla maustetussa vedessä. Kuullota sipuli voissa läpikuultavaksi ja sekoita se riisin joukkoon. Leikkaa kala viipaleiksi.

Kauli taikina levyksi. Jätä halutessasi osa taikinaa koristelua varten. Laita toiselle puoliskolle täytteen ainekset kerroksittain: riisi pohjalle, sitten lohiviipaleet, tilli ja lopuksi kananmunasilppu.

Käännä taikinan toinen puolisko täytteen päälle ja sulje reunat haarukalla hyvin painellen. Voitele piirakka kananmunalla. Pistele piirakkaan haarukalla reikiä ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia.