Sain ilokseni tehdä kakun ja muffinit tytön ristiäisiin. Tilaajan lempikakku on Baka baka liten kaka -blogin Toven tekemä kukkakakku. Samanlaista toivottiin  nyt tällä kertaa minulta. Olen itsekin ihastunut tuohon kakkuun ja nyt pääsin yrittämään samantyylistä. Kakussa on 8 munan vaalea kakkupohja ja täytteenä punaherukkamoussea. Paljon onnea koko perheelle!

1322304967_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1322304946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoa

2 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

3 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Täyte

12 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

4 dl sokeria

500 g maitorahkaa

2 prk Creme Fraichea

5 dl punaherukoita soseutettuna ja siivilöitynä

 

Pinnalle

1 kg valkoistasokerimassaa

vaaleanpunaisia sokerimassakukkia

sokerhelmiä

 

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun  suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää siivilöidyn punaherukkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen herukkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Levitä kakun päälle ja reunoille. Kauli sokerimassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta sokerimassa kakun pinnalle ja tasoita reunat. Korstele kakku sokerimassakukilla ja sokerihelmillä.