Ulla Svenskin ohjetta soveltaen tein tämän herkullisen piirakan. Pohjaan ei tule ollenkaan rasvaa.

1324155867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

250 g maitorahkaa

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

 

Täyte

1 prk sipulisekoitus-Cuisinea

2 tl pestoa

3 dl juustoraastetta

1 ruukku rucolaa

3 tomaattia

200 g fetajuustoa (Patros)

tuoretta basilikaa

valkosipulijauhetta

mustapippuria

 

Sekoita pohjan ainekset keskenään sekaisin. Painele taikina voidellun 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 8 minuuttia.

Sekoita sipulisekoitus-Cuisine, pesto, juustoraaste ja silputtu rucola keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Murenna fetajuusto täytteen päälle. Viipaloi tomaatit. Laita vuokaan silputtu basilika ja viipaloidut tomaatit. Ripottele mausteet pinnalle. Ripottele vielä hieman juustoraastetta tomaattien päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti lämpimänä.