Ulla Svenskin ohjetta soveltaen tein tämän herkullisen piirakan. Pohjaan ei tule ollenkaan rasvaa.
Pohja
250 g maitorahkaa
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte
1 prk sipulisekoitus-Cuisinea
2 tl pestoa
3 dl juustoraastetta
1 ruukku rucolaa
3 tomaattia
200 g fetajuustoa (Patros)
tuoretta basilikaa
valkosipulijauhetta
mustapippuria
Sekoita pohjan ainekset keskenään sekaisin. Painele taikina voidellun 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 8 minuuttia.
Sekoita sipulisekoitus-Cuisine, pesto, juustoraaste ja silputtu rucola keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Murenna fetajuusto täytteen päälle. Viipaloi tomaatit. Laita vuokaan silputtu basilika ja viipaloidut tomaatit. Ripottele mausteet pinnalle. Ripottele vielä hieman juustoraastetta tomaattien päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti lämpimänä.
Kommentit