Janni täytti 4 vuotta ja tein Muumifanille syntymäpäivälahjaksi Pikku Myy -kakun. Kakun välissä vadelma- ja valkosuklaamoussea. Oikein paljon onnea vielä Jannille ja kiitos kivoista juhlista!

1326563173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1326563121_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1326563225_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl Spritea

 

Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Creme Fraiche

1 dl sokeria

200 g vadelmia

 

Valkosuklaamousse

120 g Pandan valkosuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä

 

Kakun pinnalle

200 g marsipaania

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

pari tippaa pinkkiä pastaväriä

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista vadelmamousse. Sulata vadelmat. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää sokeri, Creme Fraiche ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos vadelmaseokseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia. Lisää sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Vaahdota Vispi ja lisää valkosuklaaseos joukkoon. Sekoita hyvin.

Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta Spritella. Kaada vadelmamousse vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada valkosuklaamousse vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymääns euraavaan päivään.

Kauli marsipaani levyksi ja maalaa siihen elintarvikeväreillä Pikku Myyn kuva. Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunat ja koristele sokerimassakukilla.

1326563062_img-d41d8cd98f00b204e9800998e