Nämä ovat herkullisia uunituoreina.
Taikina
5 dl vettä
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
½ dl öljyä
14-16 dl sämpyläjauhoja
Täyte
1 pkt pororouhetta
½ pss Auramurua
150 g juustoraastetta
mustapippuria
Voiteluun
1 muna
Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää suola ja siirappi. Lisää joukkoon osa vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa hyvin. Lisää myös öjly. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Kauli taikina levyksi. Ripottele taikinalevylle pororouhe, Auramuru, juustoraaste ja mustapippuri. Kääri levy rullalle, kuin tekisit korvapuusteja. Leikkaa kääröstä 2 cm paksuisia paloja ja nosta ne pellille leikkauspinta ylöspäin kohoamaan.
Voitele kohonneet hyrrät munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta tai Auramurua. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti lämpöisinä.
Kommentit