13 vuotta täyttäneelle tein Manga-aiheisen kakun. Kakun täytteenä on mansikkamoussea, jonka seassa Fazerin sinistä rouhittuna. Paljon onnea!!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Creme Fraiche
1 prk Mascarponejuustoa
2 dl sokeria
5 dl pakastemansikoita
100 g Fazerin sinistä
Kakun pinnalle
200 g marsipaania/sokerimassaa
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
pari tippaa pinkkiä pastaväriä
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista vsuklainen mansikkamousse. Sulata mansikat. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää sokeri, Creme Fraiche, Mascarponejuusto ja mansikat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos mansikkaseokseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Rouhi suklaa pieniksi muruiksi ja sekoita mansikkamoussen joukkoon.
Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada loput moussesta vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kauli marsipaani levyksi ja maalaa siihen elintarvikeväreillä kuva. Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota kakun reunat.
Kommentit