Näiden muffinien ohje on Kotiliedestä 13/2008.


125 g margariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1 prk Creme Fraichea (200 g)

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

400 g vadelmia


Kuorrutus

100 g valkoista suklaata

150 g margariinia

2 dl tomusokeria

vadelmia


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan kuivat aineet, maito ja ranskankerma. Lisää vadelmat ja sekoita varovasti. Annostele taikina muffinipellille tai tukeviin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää vaahtoon valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Koristele jäähtyneet muffinit runsaalla kerroksella valkosuklaakuorrutusta ja asettele pintaan koristeeksi muutama kaunis vadelma.